Els ecologistes qüestionen el nombre d’immersions permeses a les Medes

Els Naturalistes de Girona (ANG) i l’IAEDEN consideren que es permeten massa immersions a les illes Medes. Les dues entitats han presentat al·legacions a la modificació del pla rector d’usos de l’àrea protegida (PRUG) que confirma l’eliminació del topall diari de submarinistes.

 

Les Medes. Foto: Medaqua.comLes 446 immersions diàries -fos el dia que fos de l’any- es van eliminar el 2015 i el sistema actual eleva el topall màxim fins a 76.152 anuals (els últims anys se n’han estat fent de l’ordre de 60.000) i el fa més flexible per poder aprofitar millor els mesos de temporada alta sempre que no es superi un llindar màxim d’immersions simultànies per zona i amb el compromís de revisar-ho si els biòlegs detecten que la fauna i flora submarina se’n ressenteix.

El portaveu de l’Associació de Naturalistes de Girona, Enric Cortiñas, creu que aquest nou sistema és una “concessió clara als centres de submarinisme”.

Cortiñas diu que consideren que la Generalitat s’ha passat de frenada i que el topall s’hauria d’anar elevant a poc a poc i sempre una mica per sota de la càrrega màxima que permetessin els indicadors biològics.

Segons els ecologistes, caldria crear un comitè científic de seguiment i que al procés de revisió del límit de les immersions s’hi incorpori un expert que conegui bé les Medes.

Una altra de les al·legacions que han fet a aquesta modificació del PRUG és que hi hauria d’haver un servei de vigilància “eficaç” i “amb poder sancionador i no només amb funcions informatives” com passa ara perquè, d’aquesta manera, argumenta Cortiñas, “si hi ha infraccions trigarem molt a adonar-nos-en mitjançant els indicadors biològics”.

En l’escrit d’al·legacions proposen que es suspenguin les llicències per operar a dins del part de les empreses de submarinisme que infringeixen les normes.

També consideren que en comptes de 14 boies d’amarratge n’hi hauria d’haver 12 i que s’hauria d’establir com a màxim dues franges horàries per fer submarinisme en cadascuna de les zones que hi ha autoritzades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s