L’Ajuntament no es ven

Bàscara no es vendrà l’Ajuntament per pagar una part del deute. Era el que ja es preveia abans de la consulta popular organitzada per conèixer l’opinió dels veïns i és el que ha acabat sortint.

El 68% dels que han votat ho han fet pel No mentre que el només ha obtingut el 27% dels suports. L’alcalde, Narcís Saurina (ERC), diu que esperaven una participació més alta. Al final, només un de cada tres veïns amb dret a vot (857 persones majors de 16 anys) han expressat la seva opinió. Saurina diu que ara tenen “una carta menys” per afrontar el difícil repte de pagar el deute i que depenen “totalment” del polígon industrial que impulsen a Orriols.sin-titulo

Han estat 184 vots a favor del No, 72 a favor del Sí, 4 vots nuls i 10 abstencions. Això vol dir que el consistori no pot vendre’s l’edifici de l’Ajuntament (valorat en uns 2 milions d’euros) per fer front a un deute de 3 milions d’euros que representa el 325% del pressupost i que es podria enfilar molt més si prosperen els litigis que hi ha oberts contra l’Ajuntament.

L’alcalde estava decebut per la poca participació que hi havia hagut però almenys havien “aclarit” un dels punts que hi havia sobre la taula. La intenció ja era no vendre si no era absolutament imprescindible però això ara queda totalment descartat i tots els ous del cistell es posen a un polígon industrial a la zona d’Orriols que ha de permetre “augmentar significativament els ingressos”.

Ha detallat que ja tenen un acord amb el promotor i que aquesta setmana ja podrien tenir “els papers” per aprovar-lo al ple. I després quedarà esperar que s’hi instal·lin empreses.

Si no és així, diu Narcís Saurina, haurien de demanar ajuda a institucions superiors perquè “fer un pla d’ajust sense ingressos extra voldria dir deixar de fer moltes coses, com escombrar carrers”. Totalment “inviable” perquè implicaria deixar el poble abandonat i al ritme que podrien anar tornant deute trigarien “més de 200 anys” a fer net. També inviable.

En paral·lel, el consistori va encarregar una auditoria i va posar els números de l’Ajuntament en mans d’antifrau que, segons Saurina, els va obrir una investigació a finals de setembre que, esperen, ofereixi resultats a la primavera. “Si hi ha irregularitats anirem a la justícia per reclamar responsabilitats a qui calgui”, adverteix.

Segons l’equip de govern actual (ERC) els mals s’han d’imputar a qui va governar el municipi des de principis dels 80, el convergent Lluís Lloret.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s