La Generalitat implanta un sistema per millorar el control de la puntualitat dels trens

La Generalitat ha decidit muntar un sistema propi, alternatiu al d’Adif o Renfe, per saber si els trens de rodalia van a l’hora i per millorar la informació que reben els usuaris quan hi ha retards.

Costarà 581.998 € i l’alimentarà un sistema de smartphone i tablets que s’instal·laran a cadascun dels 260 trens que funcionen a la xarxa de rodalia i informaran de la seva posició.

app
La informació s’incorporarà a l’App de rodalies

Això, segons el secretari d’infrastuctures i mobilitat, Ricard Font, permetrà a la Generalitat tenir “un coneixement molt més profund” de l’estat de la xarxa i a l’usuari “saber en tot moment on és el seu tren”.

Però cal gastar-se gairebé 600.000 euros per monitoritzar una xarxa que, en teoria, ja monitoritzen –amb queixes dels usuaris- Adif i Renfe, es preguntarà molta gent? Ricard Font diu que el sistema que farà servir la Generalitat és diferent i serà d’utilitzat, fins i tot, per Adif i Renfe.

Segons Font, el mètode que s’aplicarà aquí té un cost estructural menor (telèfons i GPS) que el del gestor d’infrastuctures i ja s’aplica, per exemple, a la Universitat californiana de Berkeley (USA).

A la majoria de les 201 estacions i trajectes del sistema, la posició del tren es calcularà amb l’ajuda del GPS però en les 13 estacions soterrades, on no arriba el GPS, es muntarà un sistema de detecció d’arribades i sortides que descansarà sobre el sistema Bluetooth.

Amb això, a part de saber on és el tren en cada moment, també permetrà calcular el retard respecte a l’horari previst.

Segons Font, aquesta informació permetrà avaluar la puntualitat del sistema amb dades pròpies i també proporcionarà una informació més fiable i a l’instant a l’usuari mitjançant l’APP que ja té el servei de rodalies.

El servei s’implanta amb el vist i plau de Renfe i ha estat adjudicat durant dos anys a l’empresa Sopra Steria tot i que el contracte preveu prorrogar-lo dos anys més.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s