Buscant el sostre turístic (i encara lluny, segons els experts)

En condicions normals, el 2017 les comarques de Girona tornaran a superar la xifra rècord de 5 milions de visitants de 2016. És la previsió del Patronat de Turisme, que aquest any apostarà fort pel cicloturisme, els americans i es tornarà a picar a la porta dels russos. També presentarà candidatura perquè la demarcació sigui declarada reserva de la biosfera per la Unesco.  costa-brava

El gerent del Patronat de Turisme, Ramón Ramos, diu que, “si no passa res en el panorama mundial o a Catalunya”, el 2017 serà “tan o millor” que el 2016, en el que es va superar la xifra de 5 milions de visitants (i encara falta sumar el desembre) i els més de 19 milions de pernoctacions.

Un Ramos que creu, a més, que la demarcació no està tocant sostre. “L’oferta de llits és de 260.000 i cada cop veiem com els hotels tanquen menys a l’hivern” perquè, d’una manera o una altra, hi ha turistes tot l’any ja sigui buscant el sol i platja, el golf, el vi o les carreteres i vies verdes per descobrir-les amb la bicicleta.

st-pereI perquè això segueixi funcionant, aquest any, a part del mercat europeu i estatal de proximitat (França, Regne Unit, Alemanya, País Basc, Madrid, Catalunya, Països Baixos…) es redoblaran esforços per atraure més nordamericans (s’anirà a Toronto i San Francisco a buscar turistes premium) i es tornarà a fer promoció a Rússia.

A Lloret, ja han notat que el gegant de l’est torna a obrir al turisme. Segons el seu alcalde, Jaume Dulsat, el turista rus ha augmentat un 17% el 2016. Tot i que s’ha de tenir en compte que el nombre de russos que havien visitat la localitat de la Selva el 2015 va ser el més baix de l’última dècada (amb descensos encadenats del 30%), “indica una tendència” i per això, el Patronat tornarà a agafar la motxil·la per anar a fer promoció allà perquè, “és un tipus de turista que ho agraeix”.

En aquest sentit es farà una acció amb l’operador Coral Travel a Moscou, Kazan i Kaliningrad el febrer.

golaL’aposta per la promoció on-line amb accions destinades a especialistes que marquen tendències (blocaires, periodistes, presciptors) i la segmentació turística (cultura, negocis, familiar, sol i platja…)  seguirà amb campanyes específiques dedicades al golf, l’enoturisme (la Nit de l’Enoturisme a Catalunya es farà a Peralada) i aquest any, amb un esforç important per les activitats relacionades amb la bicicleta, aprofitant que la demarcació acollirà del 2 al 4 de juny la primera edició de la prestigiosa Sea Otter que es farà fora dels Estats Units.

El posicionament com a destinació esportiva es vol potenciar definitivament amb la creació del club de Turisme Esportiu i amb la Universitat de Girona també es posarà fil a l’agulla a la candidatura per aconseguir que la Costa Brava sigui declarada reserva natural de la Biosfera per la Unesco en un termini màxim de 3 anys.

Aeroport

El gerent del Patronat creu que 2017 també serà un bon any per l’aeroport, que el 2016 ha tancat el 8è exercici consecutiu perdent passatgers i amb la xifra més baixa des del 2003: 1.664.763.

Això passa per un augment de les freqüències de Ryanair i per l’increment d’activitat que farà Jet2. Per ajudar l’operador britànic, el patronat farà accions concretes a Londres, Birmingham, Manchester i Newcastle.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s