1 de cada 4 ofertes de treball són de menys d’un mes

El nombre d’ofertes laborals presentades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) va créixer un 29% el 2016. La tercera frase d’aquest text, però, ja no sona tan bé. Una quarta part d’aquestes ofertes eren per feines de menys d’un mes al sector de la restauració o al comerç. És per això que, segons els càlculs de la UGT, per reduir una sola persona de les llistes de l’atur cal firmar 50 contractes.

treball
Ofertes de treball mes a mes dels últims 3 anys

Posem-hi xifres. El 2016, al SOC van arribar 7.801 ofertes de treball, 1.773 més que ara fa un any i quatre vegades més que el 2012.

D’aquestes oferets, 1795 buscaven venedors o treballadors per a la restauració, hi havia 1.448 ofertes per a ‘professionals científics i intel·lectuals’ (és nomenclatura SOC) i 1.433 demandes de ‘tècnics i professionals de suport’. També n’hi havia 1.000 per un gran calaix de sastre anomenat ‘ocupacions elementals’ i 891 demandant ‘artesans, treballadors d’indústries i construcció’.

Quant a la formació requerida, en 4.453 d’aquestes ofertes es demanaven ‘tècnics’ i gent ‘sense categoria laboral determinada’ confirmant això que diuen molts empresaris que, abans que el currículum, el que valoren és l’actitud.

Però la mare dels ous la trobem a la naturalesa d’aquests contractes que s’ofereixen. 6.059 són temporals (78%) i 1.471 són indefinits (19%).

Els indefinits, segons aquesta estadística, pugen un 32% i la proporció d’aquesta oferta és 6 punts superior als contractes indefinits que s’acaben firmant, segons el que reflecteixen les dades que publica cada mes l’estat.

Fixem-nos, però, en els temporals. El 26’5% són de fins a un mes de durada (2.068). El 19% (1.461) són d’entre 3 i 6 mesos i un 11% (850) són d’1 a 3 mesos. Sumant tot el que supera els 6 mesos amb prou feines superem el 4%.

És per això que el secretari general de la UGT, a les comarques de Girona, Xavier Casas, recalca a Ràdio Girona que amb aquest tipus de contractació és impossible fer projectes de vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s