Som Energia engega una prova pilot per autoproduir energia

Una teulada amb panells per a producció

Vol testejar un equip que distribueix l’olotina Wattia capaç de garantir el 50% del subministrament d’una casa

Es necessita un habitatge aïllat amb 10 m2 de teulada i garatge

Amb l’entrada en vigor del nou marc legal que regula l’autoproducció d’energia, la cooperativa d’energia verda amb seu al Parc Científic de la UdG, Som Energia, ha decidit posar el seu granet de sorra en la implantació d’un sistema que pot arribar a garantir fins a un 50% de l’energia que necessita una casa.

Es tracta d’un equip per produir i acumular de la marca alemanya Sonnen que l’enginyeria olotina Wattia ha començat a distribuir. Una tecnologia que, segons Som Energia, està instal·lada en més de 13.000 llars (evidentment, aquí no) però que, abans d’incorporar al seu catàleg de serveis als socis (30.711 en aquests moments i pujant) vol provar.

Una teulada amb panells per a producció
Una teulada amb panells per a producció

Per això ha enviat una circular als seus socis buscant un conillet d’indies. Es necessita una casa aïllada (el nou marc legal no permet l’autoconsum en blocs de pisos) en la que hi visquin entre 3 i 5 persones, amb una teulada orientada a sud i una superfície mínima de 10 m2 i tenir un garatge on poder-hi instal·lar l’inversor i les bateries de l’acumulador.

Si hi ha un allau de candidats es valorarà que el candidat consumeixi únicament energia elèctrica, que tingui un cotxe elèctric o híbrid i que les ordenances fiscals del municipi en el que hi hagi bonificacions a l’IBI per eficiència energètica.

L’objectiu és obtenir dades reals “d’estalvi, eficiència i aprofitament energètic” i acabar parint un servei que acompanyi els socis que vulguin apostar per l’autoconsum en tot el procés; des de cursar la sol·licitud, fer un pressupost, legalitzar la instal·lació, el finançament i el seguiment post instal·lació.

Participar al pilot no surt gratis. En condicions normals, l’equip que es proposa instal·lar costa uns 15.000 euros però Som Energia i Wattia assumirien el 40% d’aquest cost. És a dir, acabaria sortint per uns 9.000 €.

Marc Rosselló, de l’equip tècnic de Som Energia, diu que, tot i que s’ha d’estudiar cas per cas, es calcula que amb aquest equip es pot arribar a produir el 50% de l’energia que necessita una casa d’aquestes característiques.

L’objectiu és optimitzar al màxim la instal·lació sense arribar a produir més energia de la que es necessita perquè, recorda, la llei no fixa cap compensació per als excedents.

La recerca de candidats s’acaba el 25 de febrer.

 

Anuncis

One thought on “Som Energia engega una prova pilot per autoproduir energia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s