Tractors sense fronteres

El 39% de la facturació ve de les vendes a fora. Imatge FEMAC

L’exportació de maquinària agrícola, llavors i fitosanitaris ja representa el 40% de la facturació del sector

Europa és el principal destí però una part important també va al continent americà

Estem en voràgine exportadora i implica a tots els sectors. Fins i tot el de la maquinària agrícola. Als tractors. El clúster FEMAC, que agrupa unes 40 empreses de tot Catalunya -4 de Girona, incloses les històriques Juscafresa i Ventura– revela que l’any passat, el 39% de les vendes es van fer a fora.

El 39% de la facturació ve de les vendes a fora. Imatge FEMAC
El 39% de la facturació ve de les vendes a fora. Imatge FEMAC

El 2016, el grup d’empreses de la FEMAC va facturar uns 1.500 milions d’euros; el 60% provinent de la venda de maquinària, i la resta entre fertilitzants, llavors i productes fitosanitaris.

Això és un 5% més que el 2015 i, de cara al 2017, el clúster preveu un creixement similar. Les vendes a fora van augmentar una mica més, fins i tot. L’increment va ser del 8% i la part del pastís que aporten les vendes a fora ja equival al 39% d’aquesta facturació. Això vol dir, si no em falla la regla de tres, 585 milions d’euros.

El gerent del clúster, Enric Pedrós, m’explica que les seves empreses ja venen en 84 països diferents. La majoria de les compres de maquinària agrícola catalana les fan països d’Europa, sobretot França. També hi ha una part important que va al continent americà i, en menor mesura, a Àfrica i Àsia.

Pedrós diu que el context actual és positiu per la venda de maquinària agrícola i, en aquest sentit, FEMAC prepara missions comercials en llocs com Mèxic o als Estats Units. En el primer cas, per afiançar el mercat i, en el segon, per fer prospecció.

La FEMAC agrupa productors de llavors, fitosanitaris i, sobretot, de maquinària agrícola. 4 són de les comarques de Girona, incloses les històriques Juscafresa de Camallera i Ventura de Vilablareix.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s