Abertis habilita un segon accés per al Ronda Gi al peatge de Girona Sud

Aniol Resclosa - Peatge AP7 Girona Sud Salt - Doble carril RondaGi. Imatge cedida per Abertis

Amb aquest segon accés per al Ronda Gi al peatge de Girona Sud es volen evitar les cues

Ja hi ha uns 1.500 cotxes que utilitzen aquest dispositiu gratuït per moure’s per la circumval·lació de Girona per l’AP-7

Segur que els que ja heu utilitzat el Ronda Gi al peatge de Girona Sud ja us hi heu trobat. Les cues. Al peatge més estret dels 5 que formen la circumval·lació gratuïta de Girona per l’autopista (Fornells, Girona Sud, Girona Oest, Girona Nord, Vilademuls) ja n’hi solen haver sempre però, aquests dies, més. I es concentren als dos carrils laterals, que són els habilitats per al Ronda Gi.

Aniol Resclosa - Peatge AP7 Girona Sud Salt - Doble carril RondaGi. Imatge cedida per Abertis
Aniol Resclosa – Peatge AP7 Girona Sud Salt – Doble carril RondaGi. Imatge cedida per Abertis

El motiu és que aquest és un dels dos peatges dels 5 que formen la circumval·lació de Girona (juntament amb el de Girona Nord) en el que Abertis reparteix aquest dispositiu similar al Via-T però gratuït que obre barreres sense necessitat d’haver d’agafar tiquet.

Això fa que l’aturada dels cotxes sigui més llarga del que és habitual en els carrils habilitats per al pas ràpid. També s’hi suma un altre factor. Els que ja tenen el dispositiu i, per tant, han entrat a l’autopista per algun altre accés, ja no disposen de tiquet i, per tant, no tenen altre remei que sortir per aquí encara que les altres barreres no tinguin trànsit.

En alguns moments del dia, informa Abertis, les cues han estat molt importants. Per això, l’amo de l’AP-7 ha decidit habilitar un segon accés en aquest peatge (a la resta, seguirà havent-hi un sol accés). Ara mateix, descomptant els 2 carrils de Ronda Gi (1 per banda) en queden 7 de lliures. En breu, n’hi haurà 2. Segons la companyia, la mesura serà permanent; es mantindrà fins i tot després del període de distribució de la targeta.

En una primera remesa, Abertis ha fabricat 200.000 dispositius de Ronda Gi. Encara s’estan repartint però la seva demanda és tan alta que, de cara a l’abril, se’n farà una nova remesa.

Segons ha informat la propietària de l’autopista, en aquests moments ja utilitzen el Ronda Gi un 10% dels usuaris que fan la circumval·lació de Girona per l’autopista, que són uns 15.000 cada dia. Això vol dir que -quan escric aquestes línies- ja hi ha més de 1.500 cotxes amb aquest dispositiu instal·lat a sota del retrovisor de la lluna frontal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s