Sector TiC: en plena ocupació i buscant professionals

AENTEG

Unes 1.500 persones treballen al centenar d’empreses agrupades sota el paraigües de l’AENTEG però podrien ser moltes més

Poden créixer les empreses tecnològiques i les tradicionals, digitalitzant-se

Les empreses tecnològiques de les comarques de Girona no creixen més “perquè falten professionals qualificats”. És el que m’explica el president de l’associació que les agrupa, AENTEG, Joan Ribas de Pouplana, i els motius són diversos: el treball tecnològic encara es paga barat, falta major connexió entre els instituts, la universitat i les empreses i també cal que les empreses ‘tradicionals’ entenguin que digitalitzar-se és imprescindible.

AENTEG
AENTEG

AENTEG, ara mateix, agrupa 104 empreses del sector tecnològic de les comarques de Girona que donen feina, de manera directa, a 1.500 treballadors. Joan Ribas de Pouplana diu que estan en una situació de, “pràcticament, plena ocupació” però que la plantilla global podria ser molt superior si hi haguessin més professionals del sector TiC disponibles.

Bàsicament, falten enginyers però, en general, –explica- busquen perfil de totes les branques TiC. I no hi ha un sol motiu que ho expliqui.

  • D’una banda, el professional tecnològic “encara cobra poc”, si tenim en compte el procés formatiu que ha de passar i això fa que empreses de fora que s’instal·len aquí se’ls emportin perquè “paguen preus de mercat dels seus països d’origen”, que són superiors.
  • També cal que les empreses d’aquí “entenguin quedigitalitzar-se els faria ser més competitius”, que és una “importància vital”. Encara són molt poques les que ho han entès, diu Ribas. Això permetria crear molts llocs de treball creant divisions tecnològiques d’empreses tradicionals.
  • Ribas diu que també calmajor connexió amb la Universitat. No creu que els estudiants surtin amb una mala formació però no sempre són els coneixements que el mercat demanda en aquells moments.

En aquest sentit, ha explicat que s’estan començant a crear programes d’excel·lència que permetran que els alumnes entrin en contacte amb professionals del sector abans de graduar-se.

També s’està arribant a acords amb alguns instituts, com el de Banyoles, per ajustar molt més els plans d’estudi a les necessitats del sector.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s