L’Institut Català del Suro augmenta la seva facturació

L'IC del Suro ha estat reconegut com a centre Tecnio. IC Suro

L’IC del Suro va facturar un 20% més el 2016

El seu president diu que aquest creixement és extrapolable a tot el sector surer

L’Institut Català del Suro (Palafrugell) va facturar un 20% més el 2016 que l’any anterior. El seu director, Albert Hereu, diu que les dades són extrapolables al conjunt del sector perquè aquest consorci público-privat és un proveïdor de serveis de la pràcticament totes les empreses que hi ha a la demarcació, que són una trentena.

L'IC del Suro ha estat reconegut com a centre Tecnio. IC Suro
L’IC del Suro ha estat reconegut com a centre Tecnio. IC Suro

És a dir, si l’Institut factura més serveis als clients és que els clients demanen més serveis perquè els negocis també els van bé. L’augment té més d’una explicació però sobretot, diu Hereu, perquè cada cop es ven més vi i, sobretot, “més vi de qualitat”, on el tap de suro és indiscutible.

A part de promocionar el sector, l’Institut Català del Suro fa el control de qualitat del tap de suro i altres tipus d’analítiques i s’ha convertit en alguna cosa així com la divisió de recerca i innovació de la majoria d’empreses, que són petites i mitjanes i no disposen de la capacitat suficient per tenir els seus propis equips.

Ara mateix, el 90% de la indústria surera catalana es concentra a les comarques de Girona. Són una trentena d’empreses que donen feina a més de 500 treballadors, que augmenten un 30% a l’estiu quan es fa la pela del suro.

Segons Hereu, la crisi es va emportar per davant moltes empreses petites però les que han quedat s’han fet més grans i han absorbit una part important dels professionals que es van quedar sense feina.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s