El Girona pot pujar dissabte vinent si…

El Girona necessita guanyar i que no ho faci el Getafe… i tampoc el Cádiz

…en les combinacions on no hi entri el Getafe i sí el Cádiz, o el Cádiz i el Geta junts, el Girona té les de perdre. I amb empat simple amb Tenerife caldria esperar a l’average general.

La derrota al camp del Levante complica les opcions matemàtiques d’ascendir aquest dissabte del Girona però és possible. Hi ha una sèrie de premises que s’han de donar.

classHeu de tenir en compte que el marge de distància amb el que es comença la jornada amb els madrilenys és de 7 punts i Tenerife i Cádiz són a 9 punts.

Per ascendir matemàticament, el marge que s’ha d’obtenir quan acabi la pròxima jornada ha de ser superior als 9 punts que faltarien per disputar-se o 9 punts exactes i els criteris de desempat a favor… per sortir victoriosos en l’hipotètic cas que el Girona ho perdés tot en les últimes 3 jornades i el perseguidor que tingúes més a prop ho guanyés tot.

També heu de tenir en comtpe que el primer criteri de desempat sempre és els punts sumats entre els equips empatats (lligueta entre ells) i que, si persisteix l’empat a punts, es mira el gol average que hi hagi en la lligueta d’equips empatats. Si es mantingués l’empat a punts i a gol average de lligueta, es miraria el gol average general. I si persistís, quedaria per davant qui hagués fet més gols en total.

Abans de posar-nos a fer números, la classificació està així…

2) Girona 68
3) Getafe 61
4) Tenerife 59
5) Cádiz 59

Els resultats dels enfrontaments directes són aquests…

Girona Getafe Tenerife Cadiz
Girona 5-1 1-1 1-2
Getafe 0-2 2-2 3-2
Tenerife 3-3 0-0 1-1
Cadiz 0-0 3-0 0-1

I els partits del pròxim cap de setmana són aquests…

Getafe-Elche
Tenerife-Levante
Girona-Alcorcon
Cádiz-Córdoba

A partir d’aquí, perquè el Girona pugui celebrar l’ascens aquest dissabte, s’han de donar una sèrie de premisses indispensables.

  • La primera premissa és que el Girona ha de guanyar. Sí o sí. Si empata, ja no és possible.
  • La segona premissa és que el Getafe NO ha de guanyar. Si els madrilenys sumen els 3 punts, els números no surten perquè es mantindrien els 7 punts i en quedarien 9.

A partir d’aquí, el Girona puja si…

  • Guanya, el Getafe empata o perd i tampoc guanyen el Cádiz i el Tenerife. El Girona surt victoriós amb un empat a 4 (hi seria el Getafe) i a 3 sempre que hi hagi el Getafe però el perd si no hi ha el Getafe. (*)
    • * En l’anterior versió donava per matemàtic l’ascens si el Geta empatava però com molt bé em fa notar en Xevi Masachs, el Geta podria empatar aquesta jornada i perdre els 3 partits següents o algun d’ells, o tan sols empatar-ne algun altre i l’empat amb Tenerife i Cadiz (sense el Geta pel mig) es podria arribar a donar si ells sumessin els 12 punts que falten. Per tant, a l’empat del Geta, cal sumar-hi, com a mínim un empat dels altres dos.

No puja si…

  • Guanya, però perd el Getafe i guanya el Cádiz o guanyen Cádiz i Tenerife. En l’empat simple amb el Cádiz, el Girona surt perdent i també amb un empat a 3 amb Tenerife i Cádiz.
  • Amb l’empat simple amb Tenerife (cosa que es podria donar si el Cádiz guanyés aquesta jornada i punxés en algun dels partits que quedarien i els canaris no) el Girona sortiria victoriós si mantingués a favor el gol average general perquè a punts i a average particular estan empatats. Ara mateix, el general és Girona +23 i Tenerife +11 però quedarien partits per (difícil però no impossible), donar-li la volta. Per tant, seria un ascens ‘virtual’, només.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s