Augmenta el nombre de visitants estrangers al Museu del Suro

Fotografia: Pitu Garcia Batlle. Arxiu d’Imatges del Museu del Suro de Palafrugell.

Els estrangers ja representen un 28% de tots els visitants del Museu del Suro de Palafrugell

És una peça més de l’incipient ‘turisme surer’, que també inclou rutes i visites a empreses del sector

El nombre de visitants estrangers al Museu del Suro de Palafrugell ha crescut un 57% en dos anys. No estem parlant de grans magnituds encara però la tendència és indubtable. Mentre el visitant local i català va a la baixa, l’estranger augmenta i si fa 2 anys representava un 14% de les visites, el 2016 –últim any tancat- ja va representar el 28%.

Fotografia: Pitu Garcia Batlle. Arxiu d’Imatges del Museu del Suro de Palafrugell.
Fotografia: Pitu Garcia Batlle. Arxiu d’Imatges del Museu del Suro de Palafrugell.

Baixem una mica més al detall. Els últims tres anys, un cop passat el boom de la seva reobertura en una nova seu (el 2012) el Museu del Suro ha perdut visitants i s’ha estabilitzat a l’entorn dels 20.000 a l’any.

Si els primers anys observàvem com gairebé 9 de cada 10 visitants era gent de Catalunya –i els primers anys hi havia molta gent de Palafrugell mateix-, el 2016 ja hi va haver més visitants estrangers que de Palafrugell.

En números absoluts extrets de les memòries anuals del museu, s’ha passat de 3.666 visitants estrangers i 22.000 catalans el 2014 a 5.700 estrangers i 14.000 catalans el 2016. La proporció d’estrangers ha passat del 14% al 28% i la de catalans del 85% al 69%. La resta és turista espanyol, que fluctua més aviat poc.

Segons el director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu, les visites a aquest museu que és “el més important d’Europa i, per tant, del Món”, són un bon indicador per entendre que això que denominem turisme surer cada cop interessa més.

Creu Hereu, però, que el Museu és només una peça més d’un engranatge al que s’hi ha sumat rutes del suro com la que ja té Cassà de la Selva o la que prepara Palafrugell i iniciatives com la que estan adoptant determinades indústries, que “s’estan adaptant perquè la gent els pugui visitar d’una forma segura i didàctica”.

Segons Hereu, el futur passa per lligar aquest turisme surer amb l’enoturisme, molt més avançat, i a una vinculació entre sector surer i la DO Empordà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s