L’aeroport de Girona confirma el canvi de tendència

Avions de Ryanair. Imatge: AENA

El mes de maig, l’aeroport de Girona va tenir un 25% més de passatgers i encadena el segon mes consecutiu recuperant clients

El repunt s’explica perquè Ryanair ha augmentat destinacions i operadors com Jet2 creixen

L’aeroport de Girona ha necessitat un mes menys que l’any passat per superar el mig milió de passatgers i les xifres de maig són iguals que les del juny passat. Després de tancar 2016 amb els pitjors números des que Ryanair és a Girona, la recuperació és un fet gràcies a l’augment de destinacions que ha fet la companyia irlandesa i al desplegament complet de Jet2. Malgrat tot, la tendència encara no és prou forta per tornar a arribar als 2 milions de passatgers.

Avions de Ryanair. Imatge: AENA
Avions de Ryanair. Imatge: AENA

En el que portem d’any, l’aerport ja ha transportat 547.228 passatgers i això s’explica per l’augment espectacular que hi va haver a l’abril i el maig.

Perquè us en feu una idea, els 219.674 passatgers que hi va haver aquest maig són els mateixos que es van transportar l’any passat el juny, un mes que ja és plena temporada turística.

Ara mateix, aquests 547.228 usuaris que han aterrat o s’han enlairat des de Vilobí aquests primers cinc mesos són un 11’3% més que els cinc primers mesos de 2016. I el nombre de passatgers creix més que el d’enlairaments i aterratges, que ho ha fet una mica menys d’un 9%. Malgrat tot, si es mantingués aquesta tendència no s’arribaria als 2 milions de passatgers. El 2016, es va tocar terra des que Ryanair és aquí amb 1’6 milions d’usuaris transportats.

Més companyies i més Ryanair

Tot això s’explica per l’augment de companyies que operen des de Vilobí però, sobretot, perquè Ryanair, el principal actor, ha ampliat rutes.

El maig, la companyia irlandesa va transportar 168.384 passatgers, 22.000 més que el maig del 2016 i 14.000 més que el juny 2016 però, malgrat tot, el percentatge de passatgers que transporta sobre el total global ha baixat fins el 76%. És menys que la mitjana de gener a maig, que es situa al 84%.

A això s’hi va sumar que Transavia va doblar el nombre de passatgers que va moure a l’abril. De 8.386 s’ha passat a 15.002, que són 2.000 més que els de maig del 2016.

I Jet2 ha passat de menys de 2.000 passatgers transportats el mes passat a superar els 18.000 aquest maig, cosa que el situa com el segon operador. Aquest 18.592 passatgers de l’últim mes són la meitat de tots els que va transportar el 2016 (entre maig i setembre).

Pobeda, que enllaça amb Rússia, segueix oscil·lant entre els 2.500 i els 3.200 passatgers cada mes i aquest maig ja ha entrat en acció l’operador turístic Thompson, amb gairebé 7.000 persones transportades.

També repunten les mercaderies. El maig s’han fregat els 20.000 quilos i en l’acumulat de l’any ja s’han transportat el doble de mercaderies que en els cinc primers mesos de 2016. Malgrat tot, Girona continua a la cua dels aeroports en aquest aspecte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s