Treure’s el carnet de conduir en plena vaga d’examinadors: perícia i paciència

Imatge: autoescuela sole

Els examinadors han convocat fins a 20 dies de vaga els mesos de juny i juliol que poden fer augmentar la llista d’espera en uns 2000 alumnes

Les autoescoles han notat com ha baixat la matriculació d’alumnes i la contractació de classes pràctiques

Mala època per treure’s el carnet de conduir. Els examinadors estan en peu de guerra perquè diuen que els prenen pel pito del sereno i els neguen un augment de sou promès –entre d’altres coses- fa més d’una dècada. Això pot fer que, en el pitjor dels casos, uns 2.000 alumnes les passin canutes per trobar data per fer l’examen pràctic.

Imatge: autoescuela sole
Imatge: autoescuela sole

No és l’únic problema que està ocasionant el calendari de vagues dels examinadors, que podria arribar a ser de 20 dies abans d’abaixar persiana, a l’agost. La incertesa de saber si hi haurà data d’examen o no està fent, diuen les autoescoles, que la matriculació d’alumnes hagi caigut.

Els examinadors van fer vaga ahir, avui i també està previst que continuin demà, dia 21. També hi ha jornades de vaga els dies 26, 27 i 28 de juny i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol. En total, serien 20 dies.

Explica Joan Sala, president d’un sector que, només a les comarques de Girona, agrupa a 70 empreses, que alguns associats han vist com els dos últims mesos, el nombre de gent que s’apunta per treure’s el carnet, ha baixat.

No és l’única conseqüència de la vaga, detalla Sala. També s’està notant que la gent retarda al màxim la contractació de les classes pràctiques i que, si apareix data d’examen, les presses facin que els alumnes no arribin prou ben preparats a la prova i, en conseqüència, que els suspensos augmentin.

“És un peix que es mossega la cua”, adverteix Sala, perquè l’augment de suspensos també engreixa la llista d’espera.

Diu Sala que les autoescoles també preparen una jornada de protesta. En el seu cas, per reclamar que s’acabi d’una vegada per totes amb el problema endèmic de la falta d’examinadors.

A les comarques de Girona, m’explica, hi ha 10 examinadors però 2 estan de baixa. És a dir, n’hi ha 8 d’operatius (ahir, 7 van secundar la vaga) i, segons els seus comptes, haurien de ser el doble.

“Seria idoni tenir 15 examinadors”, argumenta Sala, i per això “faria falta que la plantilla fos de 16 o 17”.

Ara mateix, cada examinador fa un màxim de 13 examens al dia i les autoescoles han limitat a 4 el nombre màxim d’alumnes que poden portar a examen cada setmana. Malgrat tot, si la suma d’alumnes que les escoles porten a examen (ja he dit que n’hi ha 70) supera el contingent màxim que poden assumir els examinadors, hi ha qui ha d’esperar-se una setmana més.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s