HUESCA 1 GIRONA 1 | Poques idees i molt cansament

Stuani transformant el penal. Imatge: R.M.

Hi ha dies que un empat té gust a victòria, altres a derrota i altres que no ho saps valorar fins al cap d’un temps. És el que em passa avui. No tinc clar que el Girona pugui sentir-se decebut per haver deixat escapar dos punts que, al descans, eren seus ni si pot tornar cap a casa eufòric amb un botí superior als mèrits. La clau interpretativa la donarà el partit contra l’Eibar de dissabte. Hi ha hagut canvi de sistema d’inici, canvi de sistema al descans, decisions desconcertants per part del tècnic i, sobretot, molt de cansament. No ens ha de passar per alt que, en una setmana de tres partits, el Girona havia tingut dos dies menys de descans que el rival.

Stuani ha avançat el Girona des del punt de penal i Melero l’ha empatat, també, des dels 11 metres

El Girona ha sortit amb el 4-3-3, ha canviat a 3-5-2 al descans i ha patit molt al tram final

Eusebio ho va advertir en la roda de premsa prèvia i ho ha complert. El Girona ha tornat al 4-3-3 amb el que va jugar  contra el Valladolid i el Real Madrid amb l’objectiu de tornar a dominar la possessió i no es pot dir que la jugada li hagi sortit rodona.

Aday ha estat l’escollit per cobrir el carril dret (tercer partit sencer de la setmana per un jugador que es desgasta molt), Muniesa ha ocupat l’esquerre (molt correcte), Pere Pons s’ha situat com a escuder de Douglas Luiz al mig del camp mentre que Aleix i Borja han jugat molt escorats a la banda esquerra.

Això ha fet que el Girona hagi estat pràcticament intrascendent quan tenia la pilota. Els centrals se la passaven amb relativa facilitat, Douglas s’ha multiplicat en la recuperació i la voluntat de generar joc (bon partit, que consti en acta!) però Borja i Aleix han estat intrascendents i Portu ha estat desaparegut tot el segon tram de la primera part.

El resultat ha estat un Huesca molt segur en defensa i que, a partir de la recuperació i de transicions molt verticals, arribava a posició de rematada amb molta facilitat. La primera mostra, al minut 1, un xut del Chimi Avila que ha sortit arran de pal després d’una diagonal per buscar el perfil dret.

Els plans del tècnic local s’han trastocat als 20′ quan Akapo -que tornava- s’ha lesionat i això ha obligat a fer un primer canvi i a moure tres dels quatre elements de la defensa. Però no se n’ha ressentit. El Girona seguia tenint la pilota en la zona tranquila i si no hagués estat per la jugadassa d’Stuani que ha donat origen al penal, res de res.

L’uruguaià ha encarat el defensor, l’ha deixat clavat amb una croqueta, dos jugadors han posat la cama i el VAR ha acabat determinant que la falta que l’àrbitre havia tret fora de l’àrea… era penal. Stuani l’ha transformat a l’estil Panenka, picant suau a la dreta del porter quan ell es vencia a la seva esquerra.

És el 6è gol de Stuani aquesta temporada, 6è de penal amb la samarreta del Girona i 12è des que juga a la lliga, on NO n’ha fallat cap.

La reacció del Huesca ha estat fulminant i, només dos minuts després del 0-1, Bounou ja ha salvat l’empat amb una parada de reflexos per desviar un xut de Chimi Ávila des de molt a prop.

Poc abans del descans, el propi Ávila i Pulido han tingut un parell d’ocasions per haver fet la igualada en jugada d’estratègia però s’ha arribat a l’entreacte amb avantatge mínim.

A l’inici de la segona part, Eusebio ha desfet el 4-3-3 fent entrar Alcalá en el lloc de Borja García (després ha explicat que tenia mal al peu) i s’ha passat al 3-5-2. En teoria, això havia de blindar l’equip del setge al què l’havia de sotmetre el rival però la realitat és que els aragonesos han trobat moltes vies de penetració pels costats i gairebé totes les centrades han estat rematades.

El gol de l’empat ha arribat després d’un altre corner defensat amb problemes. Bernardo ha acabat tirant per terra Moi Gómez i el VAR ha tornat a rectificar l’àrbitre senyalant penal. Melero no ho ha desaprofitat.

El Huesca s’ha envalentonat i el Girona ha estat incapaç d’aturar el seu allau de joc. Al contrari, Eusebio havia fet entrar Granell per buscar el contraatac i el tram final ha estat un intercanvi de cops en el que, si no hi ha sortit perdent, ha estat perquè Bounou ha estat molt bé i el Huesca preferia acabar les jugades xutant des de qualsevol lloc abans que exposar-se a què una contra l’agafés amb els pixats al ventre.

Juanpe ha tret davant mateix de Bounou un xut del Cucho Hernández (75′) després d’una centrada lateral que ningú ha aconseguit rebutjar. La rèplica del Girona ha estat una rematada de cap desviada de Stuani al segon pal (81′) de les que no sol fallar. La centrada ha estat del Choco Lozano, que s’ha fabricat el contraatac amb una jugada individual de molt mèrit.

Gairebé en l’atac següent, El Alcoraz ha cantat gol en un xut del Chimi Ávila que ha picat a la lateral de la xarxa. L’atacant havia rebut una passada a l’esquena d’Aday i Alcala, que han deixat més d’un forat.

Bounou també ha hagut de blocar arran de pal un xut de Ferreriro des del vèrtex de l’àrea i Alcalá ha desviat a corner una passada des de la línia de fons que hauria pogut acabar a dins perquè Bounou s’havia llençat per escapçar-la a l’alçada del punt de penal i estava venut.

HUESCA 1: Jovanovic; Miramon (Ferreiro 55′), Semedo, Pulido, Akapo (Etxeita 22′); Musto (Moi Gómez 59′), Aguilera, Melero; Chimi Ávila, Cucho, Gallar

GIRONA 1: Bounou; Aday, Bernardo, Juanpe, Muniesa; Pere Pons (Choco Lozano 77′), Aleix García (Granell 64′), Douglas Luiz; Borja García (Alcalá 45′), Stuani i Portu

GOLS: 0-1 Stuani (p) (36′) | 1-1 Melero (p) (72′)

ÁRBITRE: Cordero Vega. Groga a Bernardo, Stuani. Ha pitat dues faltes fora de l’àrea que el VAR (Controlat per Mateu Lahoz) ha convertit en penal.