Micromecenatge per seguir investigant gorgònies gegants a la Costa Brava Sud

Foto: Entitat Ambiental s'Agulla
Foto: Entitat Ambiental s’Agulla

L’entitat ambiental s’Agulla podrà seguir estudiant el fons marí entre Blanes i Lloret gràcies al micromecenatge. Volen investigar per què els boscos de gorgònies més grans trobats mai fins ara al Mediterrani estan entre els 50 i els 70 metres de profunditat a la Costa Brava Sud, comprovar si n’hi ha igual de grans a menor profunditat i com els afecta l’activitat humana. Han recaptat 5000 € a través d’internet.

Durant el 2011 i el 2012 aquesta entitat sense ànim de lucre formada per biòlegs marins han trobat que entre Blanes i Tossa, a profunditats que van dels 50 als 70 metres, s’hi extenen els boscos de gorgònies més grans del Mediterrani.

Són una mena d’animals marins d’aspecte similar al corall que serveixen de refugi de meros, dèntols, llagostes i llamantols i que habitualment es troben a molta menys profunditat.

Amb els 5000 € que han recaptat a la plataforma Verkami amb petites aportacions de particulars, cartografiaran una gran àrea entre Blanes i Lloret de menor profunditat -entre 30 i 50 metres- amb un sònar d’alta resolució i després ho exploraran durant sis mesos amb immersions.

Joan Mora, portaveu de s’Agulla diu que volen saber si aquí les gorgònies també són tan grans i com els afecta l’activitat humana, que en aquesta zona és molt intensa. Creuen que els boscos de grans dimensions que han trobat a major profunditat poden tenir una explicació per la seva proximitat al canó submarí de Blanes, on les fortes corrents els proporcionen grans quantitats d’aliments i al fet que les temperatures siguin més constants. També creuen que estan menys exposades a grans catàstrofes naturals com el gran temporal que va afectar la zona del dia de Sant Esteve de 2008.

Fins ara havien funcionat amb fons públics però la crisi ha fet que els pocs recursos que queden se’ls mengin entitats més grans que ells.

Deixa un comentari