Girona 2 Sporting 1 / Apunteu-li la victòria a Becerra

El porter, en acció. Foto: GironaFC

Si el futbol ens té el cor robat és per tardes com la d’avui a Montilivi. En condicions normals (fins i tot anormals) el Girona se n’hauira d’haver anat al descans perdent, tranquil·lament, per 3 o 4 a zero i haver acabat el partit rebent una golejada d’escàndol. Però ha acabat imposant-se al millor equip contra el que s’ha enfrontat fins ara per 2-1. Becerra té el 95% de culpa i el 5% ho hem de repartir. El tècnic ha estat llest i ha aprofitat el descans per resetejar els seus jugadors perquè s’oblidessin del joc de toc que entrenen cada dia i poder passar a aplicar un estil directe; Ramalho, defensor amb més carències que virtuds, ataca com pocs per la seva banda i ha desequilibrat el partit; Eloi ha demostrat que té una dreta més prodigiosa del que ens ensenya habitualment. Potser és que la tarda estava predestinada a ser especial. El Girona començava el partit en zona de descens per la victòria del Jaen, tornava Jandro, tornava Timor (no se l’ha vist), Felipe s’havia recuperat… Us juro que tot el que explicaré a partir d’ara és estrictament cert.

El Girona ha començat dominador amb Jandro, Felipe i Eloi molt participatius però això ha durat amb prou feines un quart d’hora. De tota manera, el primer avís ja l’ha donat el conjunt asturià als 2’. Carmona ha fet una passada des de l’esquerra que s’ha pasejat per l’àrea a la que no ha arribat per ben poc Barrera. Pocs minuts després, el rematador frustrat d’aquesta primera jugada s’ha convertit en assistent d’Hugo Fraile, que ha trencat el fora de joc, ha aparegut a l’esquena de Juncà i ha batut Becerra pel pal curt (13’).

El gol ha destrempat el Girona, que a partir d’aquí ha semblat un peluix a la boca d’un gos i si no ha encaixat el segon gol i el tercer ha estat un miracle. Als 19’, Becerra ha volat per desviar una rematada a boca de canó de Scepovic amb el cap i un minut més tard, una falta executada per Cases ha sortit a un pam del pal després de ser connectada per Bernardo. I gairebé sense temps per respirar, una de les moltes pèrdues al mig del camp (de Richy) ha acabat amb una contra vertiginosa de Scepovic però ha xutat massa creuat.

El Girona ha aconseguit refredar una mica l’ambient amb un parell d’accions aïllades. Als 27’, Bordas s’ha plantat a l’àrea després d’una passada llarga de Richy, ha caigut a terra i ha reclamat penal amb molta insistència. Un minut més tard, una centrada d’Eloi l’ha connectat amb el cap Jandro però la rematada s’ha perdut per sobre del travesser per falta de precisió.

Ha estat només un miratge perquè l’Sporting no ha reculat ni un mil·límetre. Cases, des de la llarga distància li ha tornat a recordar a Becerra que no tindria un vespre tranquil (31’) amb un cacau que buscava el pal llarg i després ha estat Carmona, que ha engaltat un xut des de la frontal de l’àrea i ha obligat el 13 del Girona a estirar-se fins al seu pal dret per enviar la pilota a córner (36’). El porter ha tornat a fer demostració de reflexos en el temps afegit de la primera meitat quan un córner molt tancat l’ha rematat de cap Scepovic (un altre cop) davant seu.

Joc directe

La segona part ha començat com ha acabat la primera, amb Scepovic posant a prova Becerra. Però ja s’ha vist que alguna cosa havia canviat. Ja sense Timor al camp, el Girona ha optat per pontejar la medul·lar i ha apostat per eixamplar el camp i explotar les bandes, sobretot la dreta, on Ramalho s’hi ha prodigat de manera incansable en una mena de cursa de relleus amb Juanlu Hens.

A poc a poc, el Girona ha anat fent recular i dubtar l’Sporting, a guanyar disputes… Felipe ha estat a punt d’aprofitar-se d’una indecisió de la defensa però el  porter Cuellar ha arribat a temps per estripar la pilota (55’). Als 70’, el petit atacant ha guanyat l’esquena del defensa però quan ha entrat a l’àrea no ha sabut caure.

Pel mig ja havíem perdut Matamala, que ha quedat conmocionat en un córner i que haurà de passar la nit en observació. No recorda res i, segurament, no es creurà a qui vagi a explicar-li la victòria.

El penal. Foto: GironaFC

L’empat ha arribat als 72’. Ramalho ha arribat fins a la línia de fons, Chando ha embocat la centrada però la pilota ha picat al pal. Felipe, molt atent, ha anat a caçar el rebot i Lora li ha fet penal. El lateral ha vist la segona targeta groga i Felipe no ha fallat des dels 11 metres.

L’Sporting s’ha perdut i el Girona cada cop ho tenia més clar. Chando ha forçat una falta a la frontal de l’àrea i Eloi l’ha ajustat de manera perfecta al pal. Era el 2-1. Hi ha hagut 5 minuts d’afegit, un gol anulat per fora de joc a Scepovic però la victòria no s’ha escapat.

L’entrenador visitant, Sandoval, estava molt emprenyat amb l’àrbitre (se li veia) però s’ha mossegat la llengua i ha dit que “el futbol es així”. L’entrenador del Girona, Ricardo Rodríguez creu que aquesta tarda han començat a recuperar alguna cosa del que han merescut i no han obtingut altres dies.

GIRONA 2: Becerra; Juanlu Hens, Richy, Migue, Juncà, Eloi, Matalama (Pons 63’), Timor (Ramalho 45’), Bordas, Felipe i Jandro (Chando 68′)

SPORTING 1: Cuéllar, Lora (expulsat 73’), Bernardo, Mandi (Mendy 87’), Canella, L. Garai, N. Cases, Álex Barrera (Luis Hernandez 74’), Fraile (Jara 74’), Scepovic y Carmona

GOLS: Hugo Fraile 13’ / Felipe 73’ (p) / Eloi (79’)

ARBITRE: Lesma López. Groga a Migue, Pons

PÚBLIC: 3.813