El Molinet, a finals de setembre

Doncs sembla que ho veurem… i aviat. L’esperada rehabilitació del passeig del Molinet de l’Estartit, ja té data. Costes ha confirmat a l’Ajuntament que començaran a finals de mes. És l’última fase d’adecentament d’aquest espai que va estar tancat al pas durant més d’una dècada i que va accelerar la seva erosió després d’unes pluges torrencials, l’any 1994.

160907_101918__dsc0019
Ajuntament de Torroella de Montgrí

Les obres es van adjudicar a primers de juliol per 575.000 euros i duraran sis mesos amb l’objectiu de què estiguin acabades de cara a Setmana Santa. És una rebaixa substancial del pressupost inicial, que s’havia dit que rondaria els 1’7 milions d’euros.

El nou passeig tindrà una amplada de 7 metres i dos trams clarament diferencias; un d’ells, reservat només per a vianants i bicicletes. El primer tram, de 130 metres, el compartiran vianants, ciclistes i cotxes i el segon, de 130 metres també, ja estarà vedat al vehicle de motor.

La placeta final, de 600 metres quadrats es potenciarà com a mirador de les illes Medes.

El mur exterior, molt deteriorat en algunes parts, es reforçarà amb pedres de fins a 6.000 quilos. Algunes parts d’aquest mur s’hauran de construir de nou i hi haurà una barana d’acer inoxidable i enllumenat.

Quan les màquines enllesteixin la feina, es posarà punt i final a un procés que ha durat més de dues dècades. Si voleu repassar el que hem viscut, aquí us deixo alguns enllaços

Deixa un comentari